علت و درمان قطعی پرمویی یا هیرسوتیسم در زنان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات پوستی / پرمویی زنان یا هیرسوتیسم چیست؟

پرمویی زنان یا هیرسوتیسم چیست؟

به طور معمول در خانم‌ها موهای صورت باید کرکی و نازک باشد؛ اما برخی از خانم‌ها به دلایل مختلف دچار پرمویی می‌شوند. هیرسوتیسم یا پرمویی به معنای رشد بیش از حد موها در نواحی از بدن است که معمولاً در حالت عادی موهای این نواحی به شکل پرز هستند. در این موارد، نحوه توزیع موهای زائد در بدن مطابق با الگوی رشد مو در مردان است و این موها درنواحی مانند صورت، کمر، قفسه سینه و غیره رشد می کنند.

آنچه در این مطلب میخوانید

هیرسوتیسم می‌تواند به صورت خفیف، متوسط یا شدید بروز کند. ابتلا به پرمویی زنان می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در سلامت و روحیه‌ی خانم‌ها داشته باشد. افراد مبتلا به پرمویی (هیرسوتیسم) نسبت به وضعیت خود احساس خجالت و شرمندگی زیادی دارند و از عوارض روحی و روانی این احساس ناخوشایند رنج می‌برند.

پرمویی زنان یا هیرسوتیسم چیست؟

هیرسوتیسم، رشد زیاد مو با الگوی مردانه در زنان است. هیرسوتیسم از افزایش در هورمون‌‌های مردانه (آندروژن‌ها) به ویژه تستوسترون ناشی می‌‌شود. در برخی موارد نیز هیرسوتیسم به دلیل نژاد یا ویژگی خانوادگی است.

علت پرمویی یا هیرسوتیسم در زنان

هورمون‌های جنسی موسوم به آندروژن (Androgens) که به توسعه سیستم تولید مثل کمک می‌کنند از عوامل اصلی رشد موهای بدن هستند. پزشکان از آندروژن‌ها با عنوان هورمون‌های مردانه یاد می‌کنند؛ البته این هورمون‌ها هم در بدن مردان وجود دارند و هم زنان. یکی از معروف‌ترین هورمون‌های مردانه تستوسترون است. بعد از دوران بلوغ، در بدن زنان و مردان در نواحی مانند زیر بغل و بخش‌های تناسلی موی زائد می‌روید. مردها در نواحی پشت لب و صورت هم مو درمی‌آورند. هنگامی که در بدن یک زن آندروژن بیش از حد تولید می‌شود، ممکن است موهای بدن او نسبت به حالت معمول بیشتر شوند. دلایل متنوعی برای ترشح بیشتر هورمون‌های مردانه در بدن زنان وجود دارد. برای مثال:

علائم هیرسوتیسم در زنان

هیرسوتیسم با رشد موهای ضخیم یا تیره بر بدن همراه است. هیرسوتیسم در زنان اغلب در مناطقی از پوست اتفاق می‌افتد که به طور طبیعی بدون مو هستند. رشد موهای زائد اغلب بر صورت، سینه، پایین شکم، کمر و قسمت داخلی ران دیده می‌شود. سطوح بالای هورمون‌های مردانه به‌مرور سبب بروز علائم دیگری نیز می‌شود:

  1. عمیق و بم شدن صدا
  2. طاسی
  3. آکنه ی پوست
  4. کاهش سایز سینه
  5. افزایش حجم عضلات
  6. بزرگ‌شدن لابیاها (بخش خارجی واژن)
پرمویی زنان یا هیرسوتیسم

تشخیص علت پرمویی صورت زنان

در ابتدا بیمار برای بررسی‌های اولیه به پزشک مراجعه می‌کند. برای مشخص‌کردن اندازه رشد غیرطبیعی موهای ضخیم، پزشک معاینه فیزیکی را انجام می‌دهد. البته در این فرایند علائم دیگری مانند آکنه را نیز بررسی می‌کنند تا عامل ایجاد مشکل را بیابند. چنانچه رشد موهای ضخیم در صورت شما هیرسوتیسم باشد، پزشک برای شما یک آزمایش خون می‌نویسد.

با انجام آزمایش خون، سطح هورمون‌هایی که در بدن شما تولید می‌شوند، مشخص می‌شود. در برخی افراد ممکن است پزشک برای رفع پرمویی در زنان و درمان آن به بیمار توصیه کند تا سونوگرافی انجام دهد تا بدین‌وسیله از وضعیت تخمدان‌ها آگاه شود. آزمایش‌های مربوط به غدد فوق کلیه نیز گاهی اوقات با تجویز پزشک انجام می‌شود. انجام این فرایندها سبب می‌شود که پزشک بهتر بتواند مشکل را ریشه‌یابی نماید.

عوارض پرمویی در زنان

هیرسوتیسم می‌‌‌‌تواند برای فرد مشکلات روحی روانی ایجاد کند. برخی از زنان در مورد داشتن موهای زائد ناخواسته احساس خجالت می‌‌‌‌کنند و برخی دچار افسردگی می‌‌‌‌شوند. اگرچه هیرسوتیسم عوارض جسمی ایجاد نمی‌‌‌‌کند؛ اما علت زمینه‌ای عدم تعادل هورمونی ممکن است باعث عوارض جسمی شود.
اگر هیرسوتیسم و قاعدگی های نامنظم دارید، ممکن است مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک باشید، که می‌‌‌‌تواند مانع باروری شود. زنانی كه داروهای خاصی را برای درمان هیرسوتیسم مصرف می‌‌‌‌كنند به دلیل خطر نقص‌‌‌های زایمانی باید از حاملگی اجتناب كنند.

درمان قطعی هیرسوتیسم در زنان

پیشگیری از پرمویی در زنان

کنترل هیرسوتیسم، همیشه امکان‌پذیر نیست. با این حال، یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم می‌تواند به کنترل وزن و کاهش خطر ابتلا به کلسترول بالا و دیابت کمک کند. اجتناب از داروهای غیرضروری که عامل ایجاد هیرسوتیسم هستند، نیز می‌تواند خطر ابتلا را کاهش دهد.

برای آگاهی از اینکه کربن تراپی یا کربن درمانی چیست ؛ روی لینک کلیک کنید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم
تلفن : 36260819 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :نم نمبات [ 1402-08-12 ]
سلام ، من هم خیلی بدنم مو دارد نمیدونم چه کار کنم اصلا از خودم متنفرم شدم رشد مو توی دستا و پاها و همچنان پشت شکمم خیلی زیاد هست خیلی ازین وضعم بدم میاد .

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ملاسما چیست و بهترین درمان ملاسماملاسما چیست و بهترین درمان ملاسما

ملاسما یا همان لکه‌ هایی با طیف رنگی خاکستری قهوه‌ ای بر روی صورت يکي از مشکلات رایج پوستی است. اگر این عارضه درمان نشود، لکه های ملاسما بیشتر و گسترده تر و تیره تر می شوند و باعث مشکلات زیادی در روند درمان نیز می شوند. در این بخش به راه های درمانی ملاسما اشاره کرده ایم. ... ادامه مطلب

روشهای رفع چروک پیشانیروشهای رفع چروک پیشانی

اگر ایجاد یک روتین مراقبت از پوست خود با ترکیبات ضد پیری، درمان‌ های خانگی و آرایش‌ های صورت کارساز نبود و مهم‌ تر از همه، اگر واقعاً می‌ خواهید به خطوط ظریف خود پایان دهید وقت آن رسیده که توجه خود را به دارو های تزریقی معطوف کنید. ... ادامه مطلب

برجسته سازی گونه با تزریق فیلربرجسته سازی گونه با تزریق فیلر

تزریق فیلر گونه ساختار استخوانی مشخص‌ تری را برای شما ایجاد می‌ کند. با تزریق حجم به زیر لایه پوست، این پرکننده‌ های گونه همچنین می‌ توانند چین و چروک و خطوط ریز را صاف کنند. ... ادامه مطلب

جوانسازی زیر چشم با تزریق ژل زیر چشمجوانسازی زیر چشم با تزریق ژل زیر چشم

چین و چروک و گودی دور چشم یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که می تواند سن را بالاتر نشان داده و موجب کاهش زیبایی و جذابیت فرد شود . تزریق ژل به زیر چشم سبب می‌ شود تا بتوان به راحتی زیبایی و جوانی خود را به دست آورد. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465